Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Een scooter of openbaar vervoer, aan jou de keuze

Met name jongeren die nog op school zitten denken dat gebruik maken van het openbaar vervoer de meest voordelige optie is. Maar is dat ook zo, of kleven er ook nadelen aan het reizen per bus of trein? Kun je niet veel beter een scooter aanschaffen om dagelijks op naar school of naar je werk te rijden? Voor het maken van een goede afweging, zetten we de voor- en nadelen van het openbaar vervoer versus het kopen van een scooter even naast elkaar.

OV-pas is lang niet altijd gratis!

Wellicht het allergrootste misverstand is dat reizen met het openbaar vervoer voor iedere student gratis is. Slechts voor een hele kleine groep studenten is het reizen met bus en trein echt een gift vanuit de rijksoverheid, maar voor veruit de grootste groep studenten is het een lening die – net als de studiefinanciering – achteraf terugbetaald moet worden. Afhankelijk van hoe vaak je reist en hoelang die ritten zijn kan dat flink in de papieren lopen. Laat je daar dus als student eerst goed over informeren. Aan het zogenoemde studentenreisproduct zitten in de praktijk heel wat haken en ogen en het zou bijzonder wrang zijn als je na je studie een peperdure afrekening krijgt voorgeschoteld waar je niet op had gerekend.

Openbaar vervoer heeft voor- en nadelen

Voordeel van het openbaar vervoer is dat je maar hoeft in te stappen en je niet druk hoeft te maken om de hectiek in het verkeer, files, zoeken naar een parkeerplaats etc. Ook kun je tijdens langere ritten in het openbaar vervoer nog even lekker relaxen of huiswerk maken. Maar er kleven ook nogal wat nadelen aan het openbaar vervoer. Denk aan het overstappen, het lange wachten bij tochtige bushaltes of op perrons, het gedrang in de vaak overvolle bussen of treinen en het gehannes bij het in- en uitchecken met de ov-pas. Het openbaar vervoer is feitelijk alleen ideaal als je dichtbij een station of bushalte woont en je gebruik kunt maken van een goede rechtstreekse verbinding die vlakbij jouw plaats van bestemming stopt. En dan natuurlijk ook nog als je er als student gratis gebruik van kunt maken of als de reiskosten door jouw werkgever vergoed worden.

Een scooter kent geen wachttijden en vertraging

Los van de hierboven genoemde nadelen heeft het openbaar vervoer ook vaak te maken met uitval van bussen of treinen door een gebrek aan personeel of stevige vertragingen door slechte weersomstandigheden of technische storingen. Zeker als je op tijd op je werk of op school moet zijn zorgt dat voor problemen. Op zich is het dus heel logisch dat veel mensen zoeken naar een goed en betaalbaar alternatief. Het kopen van een scooter biedt voor een grote groep forenzen uitkomst. De kosten voor aanschaf en onderhoud zijn in verhouding tot een auto bijzonder laag en dat geldt ook voor de brandstofkosten. Een scooter rijdt gemiddeld 1:50 en koop je een elektrische scooter dan kun je deze gewoon aan elk willekeurig stopcontact opladen. Voor de mensen met een smalle beurs bieden wij bij Voordeelscooters bovendien de mogelijkheid om een nieuwe scooter in meerdere termijnen te betalen. Daarmee maken wij de aanschaf van een elektrische of benzine scooter nog aantrekkelijker.

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl