Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

De musthaves van jouw scooter

Woon je in een rustige omgeving en is de afstand naar de bewoonde wereld te groot om af te leggen op de fiets? Of woon je juist midden in de stad en wil je files vermijden? Met een scooter rijd je binnen korte tijd van A naar B. Naast de verplichte voorzorgsmaatregelen, zoals een helm, zijn er nog een aantal musthaves verkrijgbaar om elke rit comfortabel te laten verlopen.

Vang veel wind
Het weer in Nederland is behoorlijk onvoorspelbaar: het kan vriezen, het kan dooien, maar ook flink regenen en waaien. Daarnaast is het behoorlijk vervelend als je tijdens het rijden insecten in je ogen en mond krijgt, omdat het vizier van je helm niet dicht kan. Bescherm jezelf tegen wind, regen en rondvliegende insecten met een windscherm. Zo heb je altijd een helder vizier. De windschermen vind je in hoge en lage varianten. Rijd je vaak op rustige wegen met weinig beschutting? Kies dan voor een hoog windscherm, voor ritjes in de stad is een laag scherm voldoende.

Nu wij het toch over slecht weer hebben, een natte scooter na een regenbui is niet uitnodigend om op te gaan zitten. Bestel in dit geval ook gelijk een scooterhoes. Deze hoes voorkomt roest op je scooter en dat het vocht in je zadel trekt bij kleine scheurtjes.

Extra ruimte achterop
Je ziet wel eens waaghalzen die grote voorwerpen willen vervoeren op de scooter. Maar of deze manier nou echt zo handig en veilig is… Neem de nodige voorzorgsmaatregelen voor jouw reis met een achterdrager. Dit rek schaf je al aan voor €40 en monteer je vervolgens eenvoudig achterop je scooter. Deze handige tool is groot genoeg om extra bagage zoals een grotere tas, krat of doos veilig te vervoeren zonder jezelf of andere weggebruikers in gevaar te brengen. Spreekt de stijl van zo’n rekje jou niet aan? Een achterdrager is ook verkrijgbaar in de vorm van een mand of koffer. 

Stevige vergrendeling
Je wil dat je scooter blijft staan waar je deze hebt achtergelaten, bijvoorbeeld in de fietsenstalling, een fietsenrek in de stad of de bushalte. Dat is geen enkel probleem met een goed en stevig slot. Vergrendel je tweewieler met een kettingslot, beugelslot of een schijfremslot. Deze sloten zijn gemaakt van gehard staal, waardoor het slot zomaar openknippen niet mogelijk is. Vergeet niet om je scooter met het slot vast te maken aan een stevig object zoals een hek, paal of fietsenrek. Zo krijgen dieven geen kans er vandoor te gaan met jouw vervoersmiddel.

Kies tijdens je zoektocht naar het perfecte scooterslot altijd voor een goedgekeurd exemplaar met een ART-keurmerk. Het aantal sterren geeft aan voor welke tweewieler de vergrendeling het meest geschikt is. Een slot uit categorie drie of vier is stevig genoeg voor een scooter.

Bestel jouw musthaves snel en eenvoudig Naast windschermen, achterdragers, zadels en sloten zijn er nog veel meer musthaves voor jouw scooter om elke rit comfortabel te laten verlopen. Zoals een alarm om dieven af te schrikken, een nieuw zadel wanneer de huidige zitting aan vervanging toe is of nieuwe voetplaten . Al deze accessoires bestel je snel en eenvoudig via onze webshop. Ben je op zoek naar een nieuwe scooter? Kom dan eens langs in Dordrecht en neem een kijkje in onze showroom. Daarnaast kan je bij ons of onze telefonische helpdesk terecht voor reparatie van je scooter en alle vragen rondom verzekeringen.

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl