Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Daarom pakken Formule 1 coureurs graag de scooter

Daarom pakken Formule 1 coureurs graag de scooter

Vanaf het moment dat Max Verstappen zijn debuut maakte in de Formule 1 wordt de koningsklasse binnen de mondiale autoracesport door een groot deel van onze land op de voet gevolgd. Als je deze snelheidsduivels met snelheden van ruim boven de 300 kilometer per uur over de circuits ziet razen zou je niet vermoeden dat zij zich in het dagelijks leven – naast hun snelle bolides – het liefst voortbewegen op een scooter. Toch is dat zo. In dit artikel leggen wij uit waarom dat zo is.

Scooterrijders houden niet van stilstaan

Auto- en motorcoureurs zijn per definitie mensen die houden van opschieten. Dat geldt zeker ook in het dagelijks verkeer. Natuurlijk begrijpen zij ook wel dat rijden op de openbare weg niet te vergelijken is met een racecircuit, maar toch. Types als Max Verstappen hebben een bloedhekel aan stilstaan in het drukke verkeer, getreuzel bij stoplichten en zoeken naar een parkeerplaats. Daarbij komt dat dit soort nationale en internationale sporthelden vanwege het aantrekkelijke fiscale klimaat in het drukke en mondaine Monaco hebben gevestigd. Dat is nu wat je noemt ook niet de ideale stek om even snel met de auto van A naar B te rijden. Nee, dan heb je je op een blitse scooter heel wat sneller door het stadsverkeer in Monte Carlo gewurmd. Dat is overigens ook precies de reden waarom de bekende Heineken-ontvoerder Willem Holleeder (voor zijn arrestatie) en tal van andere BN-ers zich liefst op een scooter door de stad begeven. Zo worden ze bovendien ook nog eens veel minder vaak lastiggevallen door opdringerige fans.

Stadsmensen zweren bij een scooter

Natuurlijk geldt dit niet alleen voor Max Verstappen en andere beroemdheden. Met name mensen die in een grote en drukke stad wonen en/of werken zullen dit herkennen. Als er geen doorkomen aan is in de ochtend- en avondspits, dan is dat met een scooter prima te omzeilen. Zeker in de stad heeft lang niet iedereen de luxe van een eigen schuur, garage of berging en ook dan is een scooter een stuk eenvoudiger te stallen dan een auto. Het eenvoudig en gratis kunnen parkeren is voor veel klanten van Voordeelscooters één van de belangrijkste redenen om een scooter aan te schaffen. Daarbij komt dat een scooter ook qua aanschaf, brandstofverbruik en onderhoudskosten een stuk aantrekkelijker is dan een auto. Koop je een elektrische scooter dan is het helemaal lachen. De accu van zo’n E-scooter laadt je immers heel eenvoudig en tegen te verwaarloze stroomkosten aan elk willekeurig stopcontact.

Bij Voordeelscooter zit je altijd goed!

Kortom, je hoeft geen Max Verstappen of Charles Leclerc te heten en je hoeft zeker ook geen luxe penthouse of appartement in Monaco te bezitten om optimaal van de voordelen van een scooter te kunnen profiteren. Met de dichtgeslibde binnensteden, het tekort aan parkeerplaatsen, de extreem dure brandstofprijzen en alle klimaatmaatregelen die ons de komende jaren te wachten staan, biedt de scooter uitkomst. Kijk dus snel rond in onze webshop of bezoek onze showroom voor de aanschaf van één van onze topmodellen elektrische of benzine-scooters. Met een kwaliteitsscooter en de prima service en garantie van Voordeelscooters zit je gegarandeerd goed!

Elektrische scooters
Bekijk elektrische scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl