Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Campers en scooters vormen ideale combinatie

Campers en scooters vormen ideale combinatie

Niet alleen scooters zijn razend populair, dat geldt ook voor campers en vouwwagens. Volgens gegevens van de BOVAG hebben ruim 420.000 Nederlanders een caravan of vouwwagen en nog eens bijna 200.000 landgenoten zijn in het bezit van een camper. Naast hun liefde voor kamperen hebben al deze mensen nog iets gemeen. Als ze eenmaal op de plaats van bestemming zijn, pakken ze graag de scooter voor de dagelijkse boodschappen en om de vakantieomgeving lekker te verkennen. Voordeelscooters biedt hiervoor tal van interessante scooters en handige accessoires aan.

Scooter staat startklaar naast de camper

Hollanders zijn al jarenlang verzot op kamperen. Campings in binnen- en buitenland worden elke zomervakantie weer overspoeld met kampeerders die er vanuit alle hoeken van ons land met hun camper of caravan op uit trekken. Door alle reisbeperkingen tijdens de coronapandemie werd de grote groep kampeerliefhebbers ook nog eens flink uitgebreid. Want ook de landgenoten die voor hun vakantie normaliter het vliegtuig namen, of een cruise in het buitenland maakten, zochten nu noodgedwongen naar een alternatief in eigen land. Parralel aan het sterke toename van de verkoop van campers en caravans zagen wij bij Voordeelscooters ook de verkoop van met name onze elektrische scooters flink toenemen. Zo’n stille en energiezuinige scooter is dan ook het ultieme vervoermiddel voor als je je kampeermiddel ergens op een mooie stek hebt neergezet.

Kampeerders kiezen bewust voor E-scooter

Kampeerders zijn van nature vrijbuiters. Avontuurlijke mensen die houden van het buitenleven en die graag iets van de omgeving willen zien. Sommige pakken daarvoor de elektrische fiets, maar anderen laden als één van de eerste vakantiespullen hun elektrische scooter in. De scooteraccu kun je immers eenvoudig via elke stroomaansluiting op iedere kampeerplaats opladen. Bovendien maakt zo’n E-scooter haast geen geluid en ook dat is voor de rust op een camping natuurlijk bijzonder prettig. Heb je een 25-km scooter, dan hoef je zelfs geen helm op. Met een scooter hoef je bovendien nooit te zoeken naar een parkeerplaats en je snort lekker relaxed langs files of door het drukke stadsverkeer. Heerlijk toch om lekker je auto een tijdje te kunnen laten staan en de scooter te pakken voor vakantieritjes en om de dagelijkse boodschappen te halen bij de winkeltjes in de buurt?

Scooter staat bovenaan de lijst met vakantiespullen

Ga jij deze zomer ook met de camper of caravan op vakantie en denk je erover na om een scooter aan te schaffen? Let dan op een aantal zaken. Kijk eerst even goed of je in jouw caravan of camper plaats hebt om een scooter mee te nemen. Er zijn speciale scooterdragers die je achterop de camper kunt monteren. Denk in ieder geval altijd aan de verkeersveiligheid en voorkom schade aan de scooter en/of de camper. Zorg dat er onderweg geen onderdelen, zoals hangsloten, bagagekoffers of andere accessoires los kunnen raken. Berg die dingen op bij de andere bagage. Zorg er natuurlijk voor dat je het laadsnoer van je E-scooter mee op vakantie neemt en wil je echt hele lange ritten maken dan adviseren wij om een extra accu mee te nemen. Met zo’n extra accu verdubbel je de actieradius en kun je wel tot 150 km op je elektrische scooter afleggen. Kijk voor de zekerheid bij buitenlandse kampeervakanties nog even of je soms een bepaalde verloopstekker nodig hebt. Deze kun je in elke willekeurige kampeerwinkel kopen.

Praktische vakantietips van Voordeelscooters

Tot slot hebben we nog een paar laatste handige tips. Zorg ervoor dat je jouw scooter op elke binnen- of buitenlandse bestemming goed op slot kunt zetten. Dieven kunnen de vakantiepret immers lelijk bederven. Ook je verzekering zal de schade niet vergoeden als blijkt dat jouw scooter niet of niet goed op slot stond. Kijk overigens ook even goed je verzekeringspolis na. Niet elke scooterverzekering biedt standaard dekking in het buitenland. Neem voor pech onderweg ook altijd wat reserveonderdelen mee, zoals lampjes en materiaal om een lekke band te plakken. Last but not least kun je jouw scooter van extra bagageruimte voorzien. Dat is alleen al reuzehandig voor het halen van de harde broodjes, croissantjes, verkoelende drankjes en het barbecue vlees. Voordeelscooters heeft daarvoor een aantal handige opties in haar assortiment. Dat geldt overigens ook voor bijvoorbeeld windschermen, helmen en regenkleding. Onbezorgd op vakantie gaan met de camper en scooter begint met een bezoek aan de webshop van Voordeelscooters.

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl